maanantai 13. kesäkuuta 2005

Kainuun KMP- cupin II osakilpailu

Somervaaran Eränkävijät järjesti KMP- cupin II osakilpailun Kajaanissa Nuasjärvellä 12.6.2005. Sää suosi kilpailijoita ja matkaan lähti 24 venekuntaa. Meidän porukasta kisaan osallistui Sami, Emppu ja Jyri. Aloitimme kisan Jormasjoki suusta, joka kartastakin katsottuna näytti oivalliselta haukipaikalta. Parin tunnin
uistelun tulos oli yksi 4,5 kiloinen hauki eikä muuta. Jokisuu vaikutti tyhjältä, joten päätimme vaihtaa paikkaa. Siirrymme Muuraussaaren itäpuolelle, jossa kolusimme kuoppia ja syvänteen reunoja. Haukea alkoi tulla tasaista tahtia ja pian pakinpohja oli peitossa. Siirryimme pikkuhiljaa saaren pohjoispuolelle, mutta kalan tulo loppui lähes kokonaan. Siirryimme nopeasti saaren länsipuolelle. Tarkoitus oli vetää vieheitä erään matalan kärjen yli, mutta paikalle laskettu verkko esti suunnitelmamme. Loppu päivä meni 4-6 metrin vettä uistellen. Saimme vielä muutamia haukia lisää, mutta syönti heikkeni jälleen loppuen kohta kokonaan.

Sinttivinttureiden kisamenestys oli huomattavasti parempi kuin edellisenä vuonna. Tärkein tekijä parempaan menestymiseen oli ehkä se, että kisa-alue oli laajentunut Rehjanselältä Nuasjärvelle. Saalimme oli 21,1 kg kalaa, joista kaksi oli ahvenia ja loput haukia. Kuhia emme saaneet yhtään, emme edes alamittaisia. Merkille pantavaa oli se, että alkukauden "luottouistimet" Lappia ja Kapu eivät toimineet lainkaan, mutta Karikot tuntuivat Nuasen hauille jotenkin kelpaavan. Sijoitumme kilpailussa neljänneksi.

Tulokset kilpailusta löydät tapahtumia sivulta KMP- Cupin kisakalenterista .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti