lauantai 22. heinäkuuta 2006

Kainuun uistelucup Ristijärvi Ristijärvi/Ii-järvi

Alku asetelmat hieman epäselvät kun ei tiennyt että kuuluuko ristijärvi kisa-alueeseen. Varman päälle treenattiin. Onneksi se kuului sittenkin kisa-alueeseen kuten kippari-kokouksessa kuultiin kuuluvan. Sekös meinasi herättävän keskustelua ymmärrettävästi.

Ennen kisastarttia sitten jännättiin moniko vene menee pakarilahteen Ristijärvelle. Rajana pidettiin kolmea venettä sen jälkeen nokka kohti kakkos paikkaa. Treeneissä jäi selvä kutina paikan suhteen ja oikein sattuikin voittajat siis miehet Nauticolla pokkasi kauden toisen makean voiton.

Ii-järvi on muuten todella kaunis uisteltava. Oikeen silmä lepää katsellessa ranta miljöötä. Kisassa ei kyllä maisemia katsottu päinvastoin nokka kiinni luotaimessa tulkiten vedenalaista maailmaa ja pojat touhusi niin kuin tiimin pitääkin. Kalaa tuli runsaanlaisesti kuudella kepillä. 24 haukea 30 kuhaa siis yhteensä 54 kappaletta ei paha.Pieniä oli poikain kalat mutta niinhän se mottokin menee ”pientä ja paljon”. 

Iltapäivällä oli sinttivinttureilla eräänlainen kauden kulmakivi. Vapa niias merkkinä isosta kalasta sitä Jykke-pappa kepittämään. Kala ei antautunut sitten ollenkaan kunnes jotain kymmenminuuttisen väännön jälkeen alkoi kala nousemaan jostain syvältä moottorin takaa ylöspäin. Kävi klassiset juuri kun kala olisi näkynyt se perkele irtosi. Voisin vaikka vannoa että kyseessä oli iso hauki, varmasti ainakin seiskan kala sellaiset temput näytti kokeneelle Jykke-papalle. Siinä se oli sitten kasvun paikka. Kerätä motivaatio takaisin ja pyytää lisää kalaa mutta, toisin kävi muutama tuli ja pukille. Jossitellaampa…  Kala ylös painoa 8,2kg siitähän olisi seurannut yli-inhimillinen suoritustason nousu…? 


Sijoitus 3. Tulos 20200gr. Voittotulos: 30850gr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti