perjantai 19. syyskuuta 2014

Jöllin matalikolta kympin hauki...

Kipi kapi Sotkamon K-markettiin heti miten huomenna viimeistään...

Tänään saimme kunnian toteuttaa kauppias Hannu Korhosen haaveen. Haaveen mikä mahdollisesti syntyi  meidän mukana kalassa tai onhan haave voinut kyteä pitempääkin hänen mielessä mutta meille tuo pyyntö tuli hieman puskasta ja oli äkkiseltään poikkeuksellisen vaativa kun kyseessä oli kymppikiloinen hauki täytettynä.

Sinttivintturit ja iso hauki? Eih... Ei kuullosta ollenkaan järkevältä yhtälöltä mutta niin vaan pääsi käymään että viime syksynä nykäisi ja kunnolla. Tuosta tajunnan räjäyttävästä reissusta onkin pienoinen blogijuttu jäätävin pönötyskuvin kipparin omissa pakinoissa jonka voit lukea tästä.

Hannun haave toteutui ja kirkkaasti vielä. Iso kiitos ja terveiset koko kaupan henkilökunnalle että saimme joskus olla teidän kanssa porukalla kalassa sekä kunnian toteuttaa tämän projektin!

Kalan täyttäminen/valmistuminen kesti melkein vuoden verran ja hauskastihan tuo sattuikin kun luovutus päivä sattui juuri vuosipäivälle. Tasan vuosi sitten 19.9.2013 saimme juuri tämän 11,640kg hauen. Tuolloin kiljuimme kilpaa Ontojoella toinen toistaan komeamman hauen johdosta. Huh mikä reissu se olikaan ja tästä etiä päin aina kun allekirjoittanut käy Hannun kaupan lihatiskillä katseeni hakeutuu taatusti juuri sinne missä tämä komistus on...

Jos näätte syvästi liikuttuneen kipparin siellä niin älkää häiritkö häntä vaan antakaan hänen olla hetken ajan omissa ajatuksissa kun se elää kuitenkin sitä päivää uudestaan. Saattaa siellä tiskin ääressä olla pari muutakin hiljaista heppua kuten Silvan Marko ja Mika "mertsi" Meriläinen kalamiehiä kaikki vai uskoltaisikohan sanoa että saamamiehiä kaikki naisväkeä suututtamatta...;)

-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti