lauantai 10. kesäkuuta 2006

Kainuun uistelucup Kajaani Rehja/Nuasjärvi

Nuasjärvi toinen kotijärveni nykyään paremminkin ykkös kotijärvi. Lähtö asetelmat samat kuin Sotkamossakin: Paikkatieto, kaavat mutta hermopeliä ei tähän tarvinnut laskea. Sotkamoon kun jäi pahimmat hermoillut. Kisa päiväksi muodostui kova tuuli vaikeuttamaan kalastusta ja siirtymiä. Kalan tulo oli hyvää ainakin kaikille Sotkamolaisille, kuuden parhaimman joukossa viisi Sotkamon omia poikia sekös ilahdutti! Lisäksi kaikki parhaat tulokset tuli Sotkamon puoleiselta järveltä.


Sinttivintturit pyydysti veneeseen 47 haukea ja 2 kuhaa. pyörimme lähinnä konapanlahti- muuraussaari akselilla koko päivän. Voittaja miehet Nauticolla pyöri muuraus-saaren selän puolella siinä kovimmassa myräkässä kirjaimellisesti keikkumassa.


Sattui meillä päivän aikana sellainen moka et oksat pois, kukaan ei usko kuitenkaan mutta kirjoitampa silti.
Saatiin tartutettua isompi hauki hyvän penkan reunasta. Jykke-pappa kepitti ja mie siivosin sykerön kanssa vähän vehkeitä pois kun kyseessä oli sentään viiden kilon hauki. Tilanne eteni nopeasti kalan haavimiseen, se onnistui ja kala kyytiin Siinä riemun huudot ja pakolliset ylävitoset läpsyteltiin kolmeen mieheen sitten kala oli järvessä…

Mitä tapahtui?

kukaan ei edes osannut noitua kun vain nauraa tapahtuneelle. Näin kait siinä kävi:Nostin kalan vedestä haavilla laidan sisäpuolelle kaiteen päälle ja samalla iso lohi haavi mallia xxl peitti takilan nostokahvan ja laskukahvan (scotty) kun rupesin siirtämään kalaa haavin kanssa veneen lattialle ”ylä vitosten” jälkeen niin haavin havas veti takilan laskukahvaa eli löysäs takilan kuulaa syvemmälle tästä seurasi haavin havaksen kiristyminen syystä että havaksessa oli myös takilan nostokahva joka pyöri kehässään sitä nopeammin mitä enemmän laskukahvaa löysäsin haavia pudottaessani lattialle.  Havas kiristyi ja kala lensi kuin ”pikku trampoliinista” takaisin ahdin valtakuntaan. Sarjassamme tapahtuma mikä tapahtuu kerran elämässä! (toivottavasti) Positiivista ettei kalan ”karkuutus” ratkaissut kuin sijan tuskin olisi voittoon riittänyt.

Sijoitus 3. Tulos 45815gr. Voittotulos: 50965gr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti