sunnuntai 4. kesäkuuta 2006

Kainuun uistelucup Sotkamo Sapso/kianta

Sotkamo on ollut aina paha kotivesien syystä. Kotikentällä piinaa oikeastaan neljä erilaista syytä epäonnistumiseen. Liian paljon ”hyviä” paikkoa ja vaihtoehtoja onnistumisen suhteen, kaavoihin kangistuminen, usko paikkaan liian luja ja hermopeli johtuen kotikentän paineista. Kaikkihan odottaa oman kylänmiehiltä vähintään voittoa?. Niin väitämpä että itse kukin kärsii vastaavista ongelmista kotikentällä? Tosi harvoin voittaja tulee itse kotikentältään.

Sotkamo kisa-alueena on muutenkin vaikea järvi kilpauistelijoille ihan syystä että 20 kiloa kisatulosta voi riittää jopa voittoon! Jossitellaampa kisa-aika 8 tuntia siis 8 tuntia aikaa etsiä esim.7kpl mittakuhaa (niistä 6kiloa ja kerrointa 2,5) siihen lisäksi muutama hauki joista n.5 kiloa sivutuotteena. Heti on 20 kiloa kasassa.
Helppoa eikö?


Sinttivintturit käytti veneessä kisan aikana haukia 27kpl ja kuhia 14kpl. Tulosta saatiin silti vajaat 17kg. Ei se vaan ole niin helppoa! Aloitettiin kiantapohjasta ja lopetettiin Kiantajärven pohjoispäässä.


Voittajat tuli kiantapohjasta Shark cabin hokin lipulla höystettynä. Aivan ylivoimainen voitto 22 kilon ero kakkoseen. Paikka oli kyllä itselläkin tiedossa treeneissä pikavisiitillä reilut 25 kiloa kisatulosta kertoimineen pariin otteeseen mutta kisassa petti hermot. Lähdettiin plaanissa pois kun ekalle puolelletoista tunnille tuli vain pari haukea. Jälkikäteen kuulin että kalan tulo alkoi vasta iltapäivästä kun olivat päivän härnänneet ensin päivän sitten rauhoittaneet paikan reiluksi tunniksi ja käyneet väliajalla kiantaperän puolella ennen loppu kliimaksia. Hattua kyllä nostan noin kylmäpäisille äijille! tosin saattoi siinä olla tekemistä silläkin että jo viime vuonna saivat 30 kiloa samasta paikasta eli tieto paikasta. Eikä pojilla ollut kaiken lisäksi kuulemma varapaikkaakaan!
Tässä on hyvä esimerkki osaavasta venekunnasta yksi paikka riittää kun on taitoa ja monipuolisuutta joka tyyliin.

Sijoitus 7. Tulos 16947gr.  Voittotulos: 42320gr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti