lauantai 21. heinäkuuta 2007

Kainuun vetouistelu Honda cup Paltamo

Kisan piti olla alunperin ristijärven puolella viime vuotiseen tyyliin. Kylänmiehet oli kalastuskunnan kokouksessa päättäneet yksimielisesti että kisaa ei tule jos kuha on kisakala. Kainuulainen kateus?
Pelko ryöstökalastuksesta hiipi kylänmiehillä olan yli. Kymmenen vuoden päästä voi olla Ii-järvelläkin jokin troolin kaltainen ryöstöpyydys vetämässä kuhaa pois kun sitä on liikaa! Minne on hävinnyt muikku, siika ja haukikin? Mene ja tiedä mutta kuhaa minä ainakin syytän!


Kisat saatiin kuitenkin pystyyn Ii-järven Paltamon puolella (huom. eri kalastuskunta). Kisa-alue supistui yli puoleen ja potenttiaallinen alue vieläkin pienemmäksi. Hyvä niin ei jäänyt valinnan vaikeus kummittelemaan takaraivoon. Treeneissäkin löytyi selvä paikka kisaan. Käytiin kyllä koko kisa-alue läpi aina jokea myöten ajellen ja maisemia ihaillen.


Treeneissä saatiin 17 haukea ja 12 kuhaa. Suurin kuha 2,84kg antoi paljon uskoa suunniteltuun kisa-alueeseen.

Kisapäiväksi muodostui aurinkoinen tyyni kesäkeli se kieli meille heti kalojen olevan syvässä. Startin jälkeen oltiin Kempeleen poikien kanssa samassa syvässä jokisuvannossa kuhaa pyytämässä. Tyylilleen uskollisesti Kempeleläiset pyysivät heti alussa hyvän kaulan meihin. Taidetaan olla niin kuin meidän uusi vanha vetoauto Pajero hitaasti kiihtyvä mutta tappavan tasainen suorittaja.

Siinä se aika meni ihmetellessä poikien onnistumisia kuten vuokissa konsanaan. Palaverin paikka siitä pieni taktiikan vaihto levittäjiä vähemmäksi ja neljä takilaa kehiin ja samalla vaihdettiin Jykke-pappan kanssa paikkaa.


Silvanin kanssa meuhattiin kahta puolen venettä uistinta vaihtaen ja etsien oikeaa syvyyttä. meni tovi ja ruvettiin vaihtamaan paikkaa järvelle päin ja siitä se alkoi. Jokisuussa rysähti ensin lähti kahden kilon kuha takilasta heti perään nelosen kuha toisesta takilasta.


Sinttivinttureiden riemun huudot oli kuultu kaukana järvellä. Kalaa ihaillessa huomasin vielä kolmannen takilan lauenneen ja sieltä vielä kilon kuha kyytiin. Kymmenen minuuttia ja seitsemän kiloa kuhaa kisatulosta 17,5kg. Siinä laskettiin että nyt taitaa olla perämoottori kala kyydissä.
Veneessä tunnelma katossa tunnin verran kunnes kalan tulo hiljeni ja paikalle tuli hiljakseen Nautico poppoo pyörimään siinä seurattiin työn ohessa poikien väsytystä ja haavi heilahti.
Iso kuha oliko isompi kuin meillä heräsi heti epätoivoinen kysymys. Soitto poijille kuulemma 3,6kg arvatkaa vaan oliko vaikea uskoa…
Aika kului saatiin alamittoja ja taisi mittakin eksyä pakkiin kunnes taas Nauticossa siinä vieressä keppi taipui ja haavi heilahti. Iso kuha ei saatana nyt ne meni ohi… Soitto poijille tiukka tivaaminen paljonko nyt painaa? 3,8kg tämäkin kuha jäi meidän kuhaa pienemmäksi.


Alkoi vika tunti pienten pyynnin ohessa. Mittakalat oli jo pakissa rupesi tuntumaan voitolta puhelin keskustelujen jälkeen muttei vielä nuolaista ennen kuin virallista tahtoo aina joku puskasta yllättää.

Jännitti niin pirusti punnituksen aikaan kun huomasin ettei isoja saaliita ole kuin Nautico poppoolla ja kempeleen hurrikaanilla.

Voittohan siinä tuli ja suurimmasta kalasta palkinnoksi lisäksi oma Hondan perämoottori siis saatiin kaksi Hondaa lisäksi 30 cup pistettä sisältäen 5 extra pistettä suurimmasta kalasta. Sm-uistelun paikka alkoi varmistua ja cup voittoonkin teoreettinen mahdollisuus Kempeleläisten kustannuksella totta kai.


Täydellinen suoritus täydelliseen paikkaan sinttivinttureilta...

Sijoitus 1. Tulos 34400gr. Lisäksi suurin kala 4120gr. Kuha

-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti