lauantai 7. heinäkuuta 2007

Kainuun vetouistelu Honda cup Yli-Vuokki

Yli-Vuokkiin oli helppo asennoitua kun viime vuotisen tuloksen pystyi vaan parantamaan eikä cupin heikko sijoituskaan paineita lisännyt.


Kempeleen jätti Nikula keksi et ei treenata ollenkaan kisa-alueella kun huomenna on kisa. Loistava idea kahdestakin syystä. Kalapaikat ei kärsisi ja treeni alue oli sillan väärällä puolen joka tuli muuten ”sattumalta” kisa-alueeksi ensivuonna. Puolivahingossa saatiin hyvä ennakkotreeni ensi vuotta ajatellen.
Treenit meni itse asiassa todella hyvin. Kisatulosta kepitettiin taas kerran 75 kiloa kertoimineen. Haukia 31 kpl kuhia 20kpl ja ahvenia 4kpl yhteensä 55 kalaa. Paineitahan se meinasi kisaan kasvattaa. Onneksi se oli kisa-alueen ulkopuolelta uskottelemalla itselleen sai rennon fiiliksen. Tosi asiassa taktiikka oli selvä ja väritkin tiedossa mutta paikka piti keksiä.


Treenipäivän päätteeksi jäätiin Vuokkiin mökkeilemään ”hurrikaanien” kanssa. Siinä iltaa istuessa pohdittiin taktiikoita ja parannettiin maailmaa.

Kisa-aamuna herätessä ukkonen mylvi ja vettä tuli taivaan täydeltä kovan tuulen kera ei lupaillut kyllä hyvää päivän kalasaaleille. Hiljaa mielessäni aattelin että 20kg perinteinen Vuokki kisan tulos jää rikkomatta voittajalla tänään että käykö tässä taas niin kuin viime vuonna. Vuokki kun osaa olla kaksinaamainen…


Aamu vierähti ja startti tapahtui, pikku siirtymä ja vehkeet ulos eilisen taktiikan mukaan. Hiljaista oli alku. Kempeleen jätti soitteli aika tiheään saaneensa kuhia ja haukia. Pidettiin äkkiä pikapalaveri porukalla, mitä tehdään luotain piirsi syvään sinne siis. Alkoi kalasumpun saranat narisemaan. Ukkonenko vai mikä liene oli kalat ajanut eilistä huomattavasti syvempään veteen ja sehän meille passasi. Silvan veivasi oikealla puolen ja Jykke-pappa vasemmalla Kaloja tasaiseen tahtiin ja saatiin viimein kempeleen porukka tuloksissa kiinni. Sitten rysähti 3,3kg kuha kyytiin ja tunnelma kattoon hetken jo haaveiltiin perämoottorin arvoisesta kalasta. siihen perään pari mittaa lisää.

Hymyillytti kunnes ”kyykytys” puhelu tuli. Selvisi Nautico venekunnan tulos oli meinaan paljon kovempi kuin meidän ja kaiken lisäksi vedettiin rinnakkain samoilla paikoilla. loppukiri tuotti pari kalaa ennen punnitusta. Nyt sentään ilkesi seistä muiden seassa ei niin kuin viime vuonna ”vain kaksi kalaa” tuloksella.


Nautico venekunnan kassi oli isompi kuin meillä muttei kuitenkaan niin iso mitä huhu antoi pelätä. Hyrynsalmen ukot tuli vähän niin kuin puskasta. meillä ei ollut mitään tietoa heistä ja niille meni myös palkintokone suurimmalle kalalle tässä tapauksessa kuha 4480gr. Todella komea kala vai pitäiskö sanoa rumakala niin kuin merikrontti.

Kisassa saatiin Haukia 10 kpl ja kuhia 20kpl ja niistä kertyi 38,5 kiloa joka sitten oikeutti hienoon kolmanteen sijaan.

Päivän tulos antoi cupin kannalta mahdollisuuden päästä neljän joukkoon kamppailemaan sm-paikasta Inarille. Lopputuloksissa ilahduttavinta Sotkamon menestys…
Kolmen joukossa voittaja ja me kolmantena niin kuin aina, kun herra niskalaukaus voittaa.

Pankaapa muuten merkille...

Sijoitus 3. Tulos 38500gr. Voittotulos: 44300gr.

-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti