sunnuntai 31. elokuuta 2008

HONDA CUP 2008 Kajaani, Oulujärven koutaniemi

Wikipedialta löytyi aika hyvä kuvaus kisa-alueesta... 

 "Ärjänselkä on Suomen suurimpia sisävesiselkiä: vastaranta saattaa kadota veneilijältä näkymättömiin ja tuulen noustessa aallokko käy merelliseksi."

Mikä pahinta järven koossa on uistelijalle, kun karttaa kotona katselee sillä silmällä että tuossa tai tuolla alueella voisi olla kalaa mitä kannattaa käydä kopasee. Kaikki tuntuu selvältä niin kauan kuin oletetulle paikalle saavutaan... 

Mitta suhteet on vaan niin älyttömät "sisävesien koluajille" pelipaikka on helposti vähintään pienehkön järven kokoinen esim. Iso Sapsojärvi Sotkamosta yritä siitä sitten treenipäivän aikana etsiä kalat kun seuraava testipaikka 20 kilometrin siirtymän päässä hieman pienempi alue tyyliin pikku Sapsojärvi. Ei PRKL.

Kaikesta järven suuruudesta huolimatta kauden viimeinen rutistus alkoi Sinttivinttureiden osalta 28.8. torstaina treenikeikalla Ärjän selälle. Silvanin Markon kanssa lähdettiin Sotkamosta kello seitsemän körryyttelemään kohti Koutaniemen satamaa. Ajatuksena oli kopasta kelien salliessa kolme paikkaa pikaisesti mutta tarkasti päivän aikaan. 


Eka paikka jossain selällä...;) Antoi heti kalaa vehkeitä laskiessa mutta liian verkkaiseen tahtiin. Nostettiin kytkintä seuraavaan paikkaan jonnekkin tuulisen niemen nokkaan...;) Vehkeet pyyntiin ja heti lähti viisi. Merkki plotteriin ja matka jatkui. Koko ajan roikkui haukia vavoissa mutta harmiksi nippa nappa mittahaukea jos sitäkään. Siirtymä paikka kolmospaikkaan jota povattiin ennakkoon parhaaksi paikaksi. Viime vuonna käytiin Nikulan ja Jykke-papan kanssa kyseisellä paikalla syyshaukea pyytämässä ja silloin käytettiin rypistämättä 100 kiloa haukea kyydissä. Nyt sama paikka antoi haukea vähintään vastaavanlaisesti ja mikä ilahduttavinta niin koko oli karkeampaa kuin viimeksi. Suurin hauki painoi hieman vajaat seitsemän kiloa. Treeni tulosta saatiin kasaan 70 kiloa hipoen pelipaikkoja. Tulos lupaili kisaan hyvää onnistumista.

Odottavan aika on muuten pitkä... Silvanin keittiön mestaroinnista ei kuulemma meinannut tulla mitään saati Jykke-papan talosuunnittelustakaan. Itsellä oli onneksi "kesälomalla" niin kiire uistelu safareilla ettei kerinnyt liikoja miettimään. 


Hyvät palkinnot ja 1,5 kertaiset pisteet eivät riittänyt vetämään porukkaa toivotun lailla paikalle. Itse arvelin että 25 venekuntaa nähdään startissa. Cupin kannalta toivottiin varmasti paikalle normaalit 30-40 venekuntaa. Liekkö kova tuuli suurin syy osanottajien määrään. Paikalle raahautui 24 venekuntaa ottamaan mittaa Ärjän selän reilun metrin aalloista. Tunnelma oli satamassa poikkeuksellisesti jännittynyt. Johtuiko tämäkin nyt kelistä vai oliko kaikilla kovat piipussa kauden viimeisessä kisassa? Ainakin meillä oli vaan yksi tavoite voittaa kisa ja samalla koko cuppi. Sama tavoite oli varmasti Heleniuksen ja Hyvösen venekunnallakin.

Tiukka vääntö alkoi meidän osalta kello 10.38 kun siirtymän mahtavan Ärjän yli saatiin tehtyä. Kolmas viehe vedessä ja kala kyydissä siinä päivän tahti...
Viereen saapui pikku hiljaa Hyvösen venekunta lappamaan haukea myös kyytiin. Jatkuva soittelu kertoi olevan molemmilla tasaista vääntöä.

 Meidän harmiksi kisan voitto taisi kaatua yhteen synkkään hetkeen... 

Kaksi "junaa" karkuutettiin perä kanaa ja vielä samassa rytäkässä 1,5 kilon hauki käsistä takaisin ahdin valtakuntaan. Meni varmasti puoli tuntia kun kasattiin itseämme iskuun taas. Nämä karanneet "junat" olivat kunnon haukia mitkä teki mitä halusivat. Vertailuin vuoksi meidän suurin hauki vajaa seiska hauki tuli lähes sukkana kyytiin... Eikä tässä vielä kaikki loppuajalla yksi kala löi vielä siimatkin poikki!!! 

Kalamiehethän selittää aina niin kuin minäkin. Totta puhuakseni jokainen kala mikä tulee veneeseen on saatu kala ja samalla kiitos 100%:sti onnistuneesta suorituksesta. Sinänsä ironista Sepän venekunta jolta oli karannut vain kaksi kalaa päivän aikana meillä varmasti +20 kalaa. Poijilla kuulosti olevan hurja tekniikka jota pitää ehkä kokeilla.

Kisa-aika meillä ja Hyvösen venekunnalla jäi kuuden tunnin mittaiseksi. Ärjän pitkä ylitys isoineen aaltoineen vie aikaa ja paljon. Paluu matkalle piti varata aikaa vielä enemmän kivan lisäpainon syystä.
 

Puntari jonossa nähtiin suuria hauki säkkejä eikä todellakaan yhtään taimenta. Kisa oli vähän suunniteltu taimen kisaksi mutta miten mahtaa olla Ärjän taimenkanta tuollaisessa hauki paratiisissa? Prosenttuaallisesti ajateltuna kisan kärki oli aika tiukka meidän osalta. Voittajat siis Hyvösen venekunta Paavolan Tatun kalustolla kepitti 8 kiloa yli maagisen sadan meidän vierestä. Kakkoseksi me 91 kilon tuloksella ja kolmantena Tolarock poppoo 87 kiloa. Neljäntenä Sepän porukka hieman vajaalla 82 kilon kassilla.

Mikä parasta niin meitä koko kesän piinanneet Heleniuksen perhe jäi kuudenneksi 62 kilon haukisäkillä. Kaiken tämän onnistumisen lisäksi suurimman kalan viisi extra pistettä meni Sepän venekunnalle 7,34 kilon hauelle. Meidän kannalta poikien kala ratkaisi cupin meidän hyväksi. Hyvösen ja Paavolan hirmusäkki sisälsi myös melkein kisan suurimman kalan. Poikien kuha painoi 2,78kg eli kertoimineen 6,95 kiloa. Meidän onneksi ja heidän harmiksi viisi pojoa matkasi Sepälle jo toistamiseen.

Summa summarum Sinttivintturit on nykyään tripla vahinko mestarit HI!
Kakkoseksi kiilasi Sotkamon Hyvönen & Paavola ja kolmanneksi Heleniuksen perhe joita voisi melkein kutsua myös kohta Sotkamolaiseksi kun puolet Heleniuksista asuu jo täällä...


Erityiskiitokset omalle miehistölle: Jyri Immonen ja Marko Silvan hoitivat
hommansa kotiin joka hetki täysillä ja JOS jokin meni meillä pieleen niin joku meistä kolmesta paikkasi, siinä meidän vahvuus.

Kisa kun kisa tiimi toimii KIITOS pojat ootte Aitoja ja oikeita Sinttivinttureita...HI!

Sijoitus 2. Tulos 91460gr. Voittotulos: 108650gr. Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti