keskiviikko 27. elokuuta 2008

Nuorten kalatapahtuma Salmelan koulun ranta

Keskiviikko päiväksi oli Salmelan ala-asteen oppilaille tehty kalastus aiheinen teemapäivä Kainuun vapaa-ajan kalastajien toimesta. Rasteja oli monenlaisia pitkin pihaa mm. Kilpaongintaa, rantaongintaa niin teoriassa kuin käytännössä lisäksi löytyi muita kalastus aiheisia rasteja.


Sinttivintturit osallistui talkoo hengessä teema päivään. Kahden veneen voimin rantauduttiin Salmelan koulun rantaan jossa meidän teemana vetouistelu. Paikalla esiteltiin kalustoa ja kerrottiin vetouistelusta ja veneillyn turvallisuutta unohtamatta.

Itse pidin opetusta isomman hauen pyynnistä esittelemällä ja kertomalla suurhauki uistimia ym. Silvanin Marko puolestaan varustautui veneen kera miten kuhaa pyydetään.


Oppilaita oli paljon ja vetouistelu teema taisi olla kirkkaasti päivän sana johtuen ehkä meidän ässä hihassa taktiikan onnistumisella. Aamulla tullessa Silvanin kanssa uisteltiin kalaakin jotta saataisiin oikeita kaloja näyttää mitä varten uistelua harrastetaan. Siitähän se päivän kovin juttu tulikin kun sumpusta näytti ihka aitoja ja eläviä kuhia oppilaille ja taisipa jotkin opettajatkin innostua kaloista.

Paikalla vieraili oppilaiden ja opettajien lisäksi myös reportteri joka myös ihaili kameransa kanssa kuhia ja "näytöstä" Sinttivinttureiden tyyliin.

Päivä sujui todella hyvin ja nopeasti. Ohjelma alkoi klo.9.00 ja loppui yhden jälkeen. Ei edes sämpylää keritty syödä kun oppilaita lappasi rastillemme tiukkoineen kysymyksineen. Päivän paras kysymys oli ehkä Silvanille...

Tuolla oranssilla samilla oli metvursti sämpylä mitäs sulla on???

Lapset on lapsia...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti