lauantai 2. elokuuta 2008

Kipparin mietteitä menneestä kesästä...

Heti alkuun varoituksena muistutus että kalamiehet selittää aina. Tarinan lukua en suosittele tosikoille...;) 


Aika rientää vähän liiankin joutusasti. Vaikea uskoa että on jo elokuu ja samalla kesä kääntyy pikku hiljaa syyskesäksi ja siitä hyvin pian syksyksi. Itse kesä on ollut kyllä yhtä syksyä ilmojensa puolesta ja kalastuksellisestikin vaikeaa aikaa itse asiassa vaikein kesä pitkään aikaan. Onko tieto lisännyt tuskaa vai saako tässä ihan oikeasti syyttää jotain muuta esim. "Brittiläistä ilmastoa"???


Vaikeasta ajasta huolimatta kalaa on noussut veneeseen reippaasti enemmän kuin aiempina vuosina jos lasketaan tunteja kohden tulos. Töitä kalojen eteen on joutunut tekemään poikkeuksellisen paljon. Isojakin kaloja on eksynyt veneeseen asti vaikka karkuutus prosentti on ollut harmiksi ennätyksellisen kova tälle kesää.

Miksi lasken tuntia kohden tilastot?

Saadaan todenmukainen tulos ja käynnit kun on laskenut tänä kesänä aiempiin vuosiin nähden selkeästi kuten edellisessä kipparin raportissa pelkäsinkin. Kaikki kallistuu hirveää vauhtia kuten bensakin mikä on kaikkein oleellisin osa koko uistelussa ja siitä pitää pulittaa 1,60 Litra. Sama suomeksi omalla kalustolla. Pitkällä aika välillä keskikulutus on ollut 2-3 litraa tunnissa riippuen reissun pituudesta (siirtymät) eli työpäivä (8h) kuluttaa 16-24 litraa löpöä mikä tekee rahassa 25-38 euroa. Lyhyemmät reissut tulee suhteessa vieläkin kalliimmaksi...:(


Lääkkeitä kulu puolelle on tullut mietittyä monenmoisia ja tulevaisuudessa tulenkin toteuttamaan parhaita visioita jos maailma makaa nykyisyydellään...? Kalassa on kuitenkin käyty kaikesta huolimatta virkeänä. Reissuja oon yrittänyt panostaa fiilistelyn puolelle niin kuin ennen vanhaa silloin joskus... Silloin joskus kun sai "hyvän" kalan oli riemu melkein suurimmillaan mutta joku aika sitten ei tahtonut saada hyviä kiksejä vitosenkaan kalasta...:(

Toisin kuin nyt. Ehkä suurin syy kipinän uudelleen "löytymiseen" on ollut hyvät onnistumiset niin siviilissä kuin kisoissakin. Hyvänä esimerkkinä voisin heittää nykyiseen asenteeseen toissa päivänä karanneet kalat. Ennakkoon suunnittelin millä taktiikalla kokeillen isoa haukea... Kala löytyi mutta mikä "parasta" niin molemmat karkasi! Huvittavinta koko jutussa oli se että ne otti kuhiin jotka tarttui perässä vedettyihin isoille hauille suunnattuihin uistimiin...


Tarinan opetuksena voisi olla että kontakti saatu suunnitelman mukaan vaikka kalat karkasikin. Seuraavana päivänä sain kontaktit uistimiin ja kyydissä kävi hauet 6,18kg ja heti perään 7,42kg tyytyväisenä jatkoin vain matkaa...:)

Kisoissakin on mennyt hyvin vaikkakin tämän hetkisissä kisoissa aivan huippu onnistumiset on ollut mielestäni tosi lähellä mutta kyllä se kiitos vielä seisoo...?

Kipinä hommaan on roihahtunut nyt lähinnä onnistumisista ennakkoon suunnitellun taktiikan mukaan. Mene ja tiedä onko oppi tarttunut vai häviääkö kala syksyä kohti...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti