sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Kauden avaus. Ontojoki, Sotkamo

Odottavan aika on muuten pitkä...

 Ei pidellyt hieman myöhäinen kevät eikä järvien "paksut" jäät Sinttivinttureiden yllättävän aikaista kauden avausta. 


Viime vuonna päästiin vesille vain päivää ennen kuin nyt. Perinteisesti meidän kausi on avattu kirkonkylän vesillä mutta nyt niillä paikoin näytästää menevän vielä muutama päivä. Pitkän talven jälkeen ei jaksettu enää odottaa ja niimpä sitä kuumeisesti etsittiin nopeampaa reittiä vesille...

Kollega Korhonen vihjaili vappuna Ontojoen mahdollisesta laskupaikasta mistä pikapuolin voisi saada veneenkin pudotettua vesille. Onhan pääuoma ollut siellä auki jo viikon jos ei kahta niin kyllä kait se virta rampikin jäistään tyhjentää.


Pitkän oloisen yön jälkeen koitti viimein riemastuttava aamu ja pianpa pienen ajelun jälkeen oltiinkin Jykkepapan kanssa rampilla ihmettelemässä sulaa ramppia. Rutiinien vai talven patoutumien vuoksi oltiinkin hyvin pian kellumassa...:)

Eikä ensimmäistä haukeakaan ei tarvinnut kauan odotella kun Lappia vaapun viritin pyyntiin. Vasta pari tuntisen vedon jälkeen oikeastaan tajusi olevansa ensimmäistä kertaa vesillä niin touhussaan siinä kahteen pekkaan oltiin! Haukiahan sinne lähdettiin pyytään ja niitä tulikin ihan kivasti kun ruvettiin kilpailemaan kumpi saa enemmän. Tiukkaa oli vääntö kunnes napsahti Samille "kerroinkala" onkeen. Jalokalalla eli tässä tapauksessa kirjolohella kun on kerroin seitsämän meidän Honda cupin kisoissa niin sitä kautta sain noin kahdeksan kilon kaulan Jykkepappaan...HI!


Loppujen lopuksi reissu oli ihan kiva kun saldoksi karttui kirjolohi ja haukia 27 kappaletta joista yksi täytti ns. karkean kalan kriteerit...:)


PS. Ei ollut hauet vielä kuteneet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti