lauantai 9. toukokuuta 2009

Tiukkaa vääntöä part 2. Mujehoulunjoki, Sotkamo

Uistelu kisoihin kun aikaa vielä pari viikkonen niin kisa vietistä johtuen otettiin Jykkepapan kanssa kahdestaan revanssi viime kerralta jolloin kerroin kala ratkaisi voiton allekirjoittaneelle...


Aamulla Shellin rannan satamaan saavuttua oli siellä yllättäin pieni ruuhka. Kymmenkunta kylän ukkoa ihmettelemässä poikien meno haluja neljän veneen voimin joista kuitenkin yksi livisti huoltoon vedoten muille maille...;)

Jäljelle jäi kuitenkin Sinttivintturit kahdella veneellä ja Paavola&Hyvösen Busteri. Pikaisen palaverin päätteeksi sovittiin porukassa päivän metodit ja sittenpä jokainen lähti erisuuntaan kokeilemaan Ahdin metkuja...


Meidän kilpailu alkoi hyvin tyypillisesti pienellä sintillä Jykkepapan eduksi kunnes mie sain tasoitettua ja sitä rataa. Pikku hiljaa menin ohi tilastoissa ja kasvatin hieman kaulaakin tasaisella suorituksella ja varsinkin sillä mustalla hetkellä jolloin  Jykkepapalta karkasi karkea hauki omatekoisesta kapu vaapusta. Eipä aikaakaan kun rämähti uudestaan samaan vaappuun ja Jykke-papan keppi luokilleen merkiksi toisesta isosta hauesta. Rauhallisen taistelun tuloksena haaviin heilahti kirkkaasti kauden enkkari hauki jolla se samalla ohitti minutkin.

Sittempä olikin hiljaiset tunnit edessä kun lähdettiin seikkailemaan muille maille katsomaan että onko se "ruoho vihreämpää" niemen toisella puolen...

Tuolla seikkailu reissulla meinasi käydä köpelöstikkin kun yhtäkkiä ratista hävisi ohjattavuus. Miten lie tullut laitettua talvella paikalleen kun ohjaus kaapeli irtosi rummusta irti. Onneksi tuo hetki sattui juuri "suoralla" baanalla niin kerkesipä tuon asentaa kesken laukan takaisin paikalleen...HI!

Nooh pari tuntisen seikkailun jälkeen palattiin takaisin aamuiselle visio paikalle kokeilemaan että oisko siihen kulkeutunut lisää isoa haakea paikalle?Hajulla oltiin kun saman tien paikalle saavuttua rämähti miun keppi luokille isosta hauesta. Rauhallisen väännön jälkeen sain tasoitettua hieman tilannetta karkealla mätihauella. Pientä haukea tuli tasaisesti molemmille niin peli ei meinannut ratketa sitten millään kunnes Jykkepapalla rämähti taas kerran keppi luokille isosta hauesta! Tämä kala nähtiin melkein heti että nyt on iso ja ehkäpä isompi kun edellinen. Pienen rauhallisen taiston jälkeen sumpussa oli elpymässä uusi ennätys yksilö tälle vuodelle ja samalla allekirjoittaneen kilpailuun tuli luovutus voitto.


Pieni porsaan reikä jäi vielä voittoon jos arvon lukija tuomaristo hyväksyy ylimmäisen kuvan "kalaa muistuttavan" saaliin kisaan?


PS. Isot ainakin vielä kutematta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti