lauantai 19. syyskuuta 2009

Shindaiwa-Minicup 2009. Kymppihaaki – vetouistelu Juurusvedellä

Tämän kesän teemaa noudattaen käytiin vielä yksi "kasvatus reissu maailmalla" karttaen sitä kuuluisaa kokemusta mitä kuuleman mukaan tarvitaan kehittymiseen?
 

Mistä Sinttivintturit äkkäsi lähteä Juurukselle kokemusta hakemaan? Suurimpana syynä tähän valintaan on taas kerran nuo Savon poijat ja varsinkin tuo Rissasen Ville joka vielä tarjoutui kyytiin lähinnä "turistiksi" katsomaan poikien hauen pyynti tekniikkaa...

Joku äkkinäinen voisi tässä vaiheessa aatella että hullua ottaa kilpakumppani omaan veneeseen vakoilemaan mutta totuus on aivan toinen! Näillä poijilla on nuoresta iästä huolimatta todella paljon tietoa ja kokemusta mitä meillekkin asti on kulkeutunut poikien myötä...:)

Toisena syynä voisi heittää että ensi vuonna vedetään samassa joukkueessa SM-kisat Päijänteellä...:)

Muutenkin näiden poikien kanssa on ollut tosi kiva touhuta koko kesä. Kerrottakoon heti alkuun Savon suunnan lukijoille että Ville oli todellakin "turistina" mukana ettei kukaan pahoita mieltään sillä...;) 

Treeneihin panostettiin Jykkepapan kanssa koko kisaa edeltävä perjantai päivä. Täytyy näin jälkikäteen heti puolustella että kisa-alue oli ensikertalaiselle aivan liian iso vaikka olisi kaikki pelipaikat tiedossa!!!

Meillä oli oikeastaan neljä-viisi paikkaa mitkä kartassa näytti hyvältä ja sitä kautta piti kokeilla varovaisella treenillä ettei säikyteltäs liikaa kaloja ennen kisaa. Yritäppä siinä sitten tehokkaasti etsiä oikeaa paikkaa yhden päivän aikana saati, tekniikkaa, syvyyttä ym. Kuten varmaan jo arvailettekin että loppujen lopuksi 84 kilometrin ajeluiden jälkeen kisataktiikka jäi vainun varaan.

Kisa-aamunapa vedettiin Jykkepapan kanssa viimeinen ässä hihasta ja kerrottiin Villelle että saa hoidella oman puolen viuhkan omilla kamppeillaan...HI! Savossa kun oltiin niin aateltiin kierroilla sen kustannuksilla. (Iltasella kuitenkin varoittelin että ottais jotain uistimia mukaan ihan kaiken varulta)


Villen rutiinit tuntien ei mies liikoja jännitellyt vaan valkkasi pian yhteen rasiaan kisa uistimensa tulevaa päivää varten. Kipparikokouksen jälkeen lähdettiinkin baanalle suorittamaan puolen tunnin siirtymää ennen kisan alkua. Nopeahkon siirtymän jälkeen kelluttiinkin Isolla Lajulla ihmettelemässä muiden ajaessa ohi pikku Lajulle. Hieman hämmensi toi kun paikka jäi meillä kokonaan treenaamatta ajan puutteessa ja kun ei silloin tunnustanut edes potenttiaalliselta paikalta...

Kisan alku alkoi kuten yleensä PRKL. Ekalle tunnille päksähti neljä mitta haukea ja toiselle tunnille yksi mitallinen. Pienen palaverin jälkeen lähdettiin vetämään isolle selälle sitä karkeampaa haakea jos se taktiikka toimisi paremmin? Ehkä päällimmäinen syy oli kuitenkin kokeilla sitä tosi isoa haakea...;)

Ei onnistunut tämäkään taktiikka Kainuun poijilta ja mikä vielä parasta niin Savon kalat olivat vielä niin kieroja että ottivat vain Savolaisten vehkeisiin...;)


Summa summarum hauskaa oli vaikka menestystä ei nyt tullutkaan mutta kokemustahan lähdettiin vain hakemaan ja opittiinhan sitä tälläkin kertaa. Esimerkkinä voisi heittää voitto paikan olevan juuri se paikka mikä ei näytästänyt potenttiaalliselta. Uistin valinnatkin sai uusia ajatuksia ym. Pieniä juttuja mitä tullaan ensi vuonna tekemään toisin. Sen verran mukava kisa oli että todennäköisesti tullaan uudestaan ensi vuonna?

Sinttivintturit onnittelee päivän kärki kolmikkoa ja ennen kaikkea Tuomaisen Mikan venekuntaa hienosta vedosta jonka ansiosta pokkasivat samalla Shindaiwa minicupin voiton. Onnittelut!!!

Sijoitus 20. Tulos 11644 pistettä. Voittotulos: 32843 pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti