sunnuntai 30. toukokuuta 2010

29-30.5.2010 Hauki-EM 2010 Martinlahti, Oulujärvi

Kuten tuloksesta jo varmaan näitte ettei tämä super viikonloppu mennyt kuten 
suunniteltiin. Niin kuin aina kalamiehenä selittelen taas kerran koottuja selityksiä...


Treenit aloitettiin keskiviikkona Ärjän selän puolella itse hauki Hokkasen jutun  yhteydessä. Tuolloin laidan paremmalla puolen kävi 79 haukea ja kisakassina tuo määrä oli pitkälti toista sataa kiloa. Perjantaina iskettiin Silvanin kanssa täyspäivä niskan puolella saaden taas haukea niin että naureskeltiin ironisesti homman varmasti kusevan kisaan. 

Miksikö? 
No siksi että eihän se voi olla mahdollista että haukea tulee niin helposti muka kisassa.

Lauantai aamu 29.5.2010 Martinlahdessa osoitti  porukkaa olevan paikan päällä  runsain mitoin. Mahtavat palkinnot,järjestelyt ja ehdottomasti Suomen kalaisin kisa jos mikään houkuttelee paikalle näin paljon veneitä. Kipparin kokouksessa päätettiin lantilla kisan alkavan Niskan puolella joka sopi meille oikeen mainiosti. Oltiinhan sitä edellisenä päivänä saatu mahti saalis.


Tunnin siirtymän jälkeen alkoikin kipparin roolissa työntäytteinen tunti. Rattia sai pyöritellä oikeen urakalla kun samalla paikalla pyöri pitkälti toistakymmentä venettä... 

Heti alkuun saatiin kolme haakea ja muutama tärppi kunnes hiljeni. Vieressä muutamat veneet sai kaloja mutta me ei niimpä ajelehdimme paikalta pois "häntä koipien välissä" selkeimmille vesille tekemään sitä omaa juttua. Eipä toiminut sekään. Melkein kaksi tuntia ja kolme mittaa pakissa sai viimein uskon pettämään  pelipaikan suhteen. Niimpä ajoimme varapaikalle mistä saatiin treeneissä  hipaisten 22 kiloa haakea. 


Siirtymä kannatti kun saatiin haukia kyytiin ennen kuin kaikki sallitut kymmenen keppiä kerkesi edes veteen. Pientä oli kala mutta sopi siihen sekaan karkeampikin 8,44 kilon mamma! pari tuntinenhan vierähti oikeen rattoisasti kun kalaa tuli mutta niin kuin aina joskus se vaan loppuu vai loppuuko taito saada paikalta passiivisia kaloja? Suoritimme paikan vaihdon ja kerronkin nyt että oisipa aiemmin moinen tehty niin oltais oltu huomattavasti korkeammalla!!!


Sunnuntai aamuna olikin pieniä onnistumisen paineita kun lauantain tulokset osoitti kalan olevan jo aika pirun kaukana kutu alueiltaan. Tämä ilmiö mahdollisti teoriassa sen meidän oman osaamisen vahvuuden onnistumiseen...


Alku siirtymien jälkeen kelluttiin toivoa täynnä treenaamattomalla pelipaikalla uskoen paikan kantamiseen. Startin ja ensimmäisen tunnin väliin sopi tasan nolla kala tapahtumaa!!!
Koittakaapa arvata millainen tunne on päässä kun treenipaikoista kalaa tuli vähintäänkin huippu hyvin ja nyt valittiin pelipaikka vahvalla uskolla...  

Voi voi mitä amatööri toilailua...:(

Sunnuntai päivä oli siis tuhoon tuomittu ehkä jo lauantai iltana kun joka jätkä oli 
vaihtanut alushousunsa...HI! 
Totta puhuakseen tuo päivä oli tähän astisista kisoista ehkä vaikein se on vaan jännä homma kun asiat ei loksahda kohdilleen niin kaikki menee päin Vuokin kankaita... Summa summarum onneksi kisat oli vaan kaksi päiväiset kun kolmantena päivänä oltais varmasti vedetty munat pannuun. Sen verran oli laskusuhdannetta havaittavissa loppua kohti...HI!

Sinttivintturit kiittelee järjestäjiä tästä mahtavasta tapahtumasta ja onnistuneista  parannuksista! Puntari jono tulee tällä järvellä kestämään aina pitkään kun kalaa on yksinkertaisesti niin paljon!!!

Kiittelemme myös oman kylän TrollingTeamPanicia hyvästä...;)


Sijoitus 59. Tulos 66750 kiloa. Voittotulos 150750 kiloa. Lopputulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti