sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Nuorten piirimestaruus pilkkikisa Särkinen, Sotkamo

Olipas kiivas viikonloppu Sinttivinttureilla. Lauantai aamuna olimme perinteisesti nuorten kalatapahtumassa esittelemässä vetouisteluun soveltuvaa välineistöä, tekniikkaa ja ottiuistimia. Paikalle tuli ennätysmäärä nuoria vanhempiensa kanssa pilkkimään piirimestaruudesta. Kuin paljon oli porukkaa en osaa sanoa mutta kilpailijoita oli 55 joten uskoisimpa että 150 henkilön raja saattoi rikkoontua. Kerronkin nyt mitä Sinttivintturit touhusi tapahtuman ajan kun ikä ei enään tähän rientoon...

Valmiita tapseja keväälle...

Meidän Makke varusti oman pöytänsä/nurkkansa puhtaasti lohen raksiuisteluun soveltuvin viritelmin. Valmiita tapseja löytyi kolmen salkun verran ja eri värisiä houkutinlevyjä parikymmentä ja tietysti jokaista merkkiä mitä vaan löytynee? Lisäksi esillä oli puolenkymmentä vapasettiä ja kolmet erilaiset takila viritykset. Kaikki viritykset sai luonnollisesti tarkemman selostuksen alan saloista ja tuntuipa paikalla olevan muutama sen oloinen että investointi paineet rasittaa heitä tulevana suvena...HI!

Täytetty 11,475kg...

Keskellä pitkää pöytää oli sit esillä allekirjoittaneen haukipainotteiset viritykset... Yllätyskö? Tällä kertaa raahasin paikalle käytännössä katsoen niitä "viisikymmentä vuotiaalle lahjaksi" suunnatun kokoisia uistimia...HI! Jotta isot uistimet saisi enemmän vakuuttavuutta niin toin kotoa sen elämäni ensimmäisen yli kympin hauen. Ja tämäkös herätti "posmitusta porukassa". Lisäksi miun kohdilla pyöri kolmelta näytöltä diaesitys Sinttivinttureiden touhuista vesillä. Ruuduissa vilahti niitä vahingossa saatuja isoja kaloja ja normaalin kokoisia sinttejä kisatapahtumineen...

Jykkepappa maalailee niitä ottivärejä...

Sitten oikialla nurkassa oli meidän Jykkepappa esittelemässä uistimen maalausta. Nyt uskollankin paljastaa että ennakkoon sovimme jo että maalaamme tulevalle kisakaudelle niitä meidän ottivärejä eikä mitään testivärejä... Mene ja tiedä oliko miehen charmaattisuus vai karannut tieto siitä että Sinttivintturit maalaa vain ottivärejä paikalla? Nimittäin Jykkepappa kun keräsi porukkaa magneetin lailla rastilleen...

Arvonta palkintoja jakamassa...

Kisan päättyessä ja siitä seuranneessa palkintojen jakotilaisuudessa saimme kunnian jakaa arvonta palkinnon jokaisen neljän sarjan osallistujien kesken. Nämä arvontapalkinnot saatiin muuten meidän pitkäaikaiselta yhteistyö kumppanilta eli Lappia vaappujen valmistajalta!!!

Mahtavan hienosta tapahtumasta haluamme kiittää kaikkia osallistuneita ja ennen kaikkea niitä kaikkia jotka mahdollisti tämän tapahtuman.

Tulokset ja lisää juttua tapahtumasta löydät Kainuun vapaa-ajankalastajien sivuilta. Juttua myös Sotkamon lehden sivuilla.

PS.Melkeimpä tuosta tapahtumasta suoraan jatkoimme työpäivää legendaarisessa pajassa veneen kimpussa mutta se onkin sit toinen tarina josta kirjoitellaan kun ehditään kiireiltä.

-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti