lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kausi auki ja heti oikea "suurhauki"...

Tänään oli se päivä... TÄNÄÄN OLI SE PÄIVÄ!!! Pikkusen pakkasyön jälkeen olimme aamu kahdekselta laskemmassa venettä kotoisalle haukipitoiselle järvelle.

Tätä hetkeä on kuulkaa odotettu...

Tämän päiväisen iskutiimin muodosti kippari, Silvanin Marko ja vierailevana tähtenä Troplanin Antti. Päivän taktiikaksi suunnittelimme että heti aamusta käydään kurkkaa matalat kutulahdet säipillä ihan varmuuten vuoksi jotta tällä taktisella kuviolla osaisimme laskelmoida tulevat uistelupäivät järkevästi ettei koko aikaa tarvii miettiä milloin kala on kudulla jne. Nooh kuten arvata saattoi niin hiljaistahan siellä oli mutta saimmehan sieltä kuitenkin sen kauden ensimmäisen "suurhauen". Kuten alla olevasta kuvasta näkyy niin hauki oli todellakin niin ISO että sormenpäitä sai piilotella...HI!

Tästä ei ole kuin suunta ylös päin...

Aamuinen testi pisto matalaan säipäten. Saldona hauki ja kolme karkuutusta joten voisimmepa luonehtia että ei ole haaki vielä kutua aloittelemassa...

Malala testien jälkeen suuntasimme avoimelle ulapalle ja samalla kolme piirua paksumalla vedelle etsimään plaanivehkeillä kudulle tulevia haukia. Uskoltaisiko jo ensimmäisen reissun jälkeen sanoa että vainumme on säilynyt entisellään kun heti rupesi paukkumaan haakea niin että hirvitti/hävetti rannalla olijoiden puolesta...HI!
 Voi tätä riemua kun isot miehet...HI!

Pitkän talven aikana kehitetyt taktisit kuviot ja kalusto antoi kalaa välillä perse edelläkin joten uskoltaisinko tässäkin sanoa...;)

Hieno päivä sai loppujen lopuksi aika tylyn lopun kun aurinkoinen päivä muuttui pilviseksi ja tuuliseksi ja sokerina pohjana tuli lumisade... 

Huomenna on uusi päivä ja huomenna suuntaammekin uudestaan vesille. Taktisena kuviona aattelimme kokeilla enemmän kuhapainoitteista uistelua kun haukipuoli tuntuu olevan "lapasessa" ja sitä paitsi saatiinhan me nytkin 1,5 kilon kuha jota allekirjoittanut syöpi tässä kirjoittelun ohessa...HI!

-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti