sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Honda CUP III, Kajaani Nuasjärven yömyssy uistelu...

Yömyssyä parhaimmillaan...
 
Joo olipahan rankka reissu Sinttivinttureille. Lähtökohdallisesti alkukauden ryssimiset tarkoitti käytännössä tähän kisaan sitä että jos ei nyt onnistu niin laulukuoro kutsuu. Henkiset paineet siis tappiin viritettynä ja tuohon kun tärräytetään erilainen kisa-aika 21.00-8.00 yön yli niin voidaan kertoa että "soijaa pukkasi" halusi tai ei.

Itse kisa ideasta täytyy kyllä antaa ruusuja cupille. Meidänkin mielestä mahtava homma tällainen yökisa kun nyt joutuu oikeesti palaamaan nuoruus aikoihin takaisin treenaten juuri tuota yötä ja syöpä tuo kalakin hyvin ja mikäpä tuolla nätissä ilmassa katsella auringonlasku ja nousu?
Toki täytyy myös muistaa että jos tuolle yölle sattuu kurja keli niin voi voi. Mutta jos jotain kuitenkin muuttaisi niin kisa-aikaa voisi pikkusen soveltaa lyhkäsemmäksi aamusta? Toki hyvä näinkin järjestettynä.

Kisaan teimme periaatteessa kaksi treenireissua. Joista ensimmäinen lopetettiin yhden jälkeen yöllä kovaan tuuleen vedoten ja toinen reissu vedätettiin neljään asti että näimme miten kala käyttäytyy sillä pimeällä hetkellä tähän aikaan. Aamusyönti on taasen meille aamun virkuille hyvinkin tuttua hommaa niin siihen emme hirveesti panostusta laittaneet. Nuasjärvellä on kyllä vietetty aikaa tälle kesää oikeen kahdellakin veneellä ja ei voi muuta sanoa että hitsi vieköön jos kisa olisi ollut vaikka viikkoa aikaisemmin niin oishan ollut sellaiset tsembalot kuhan suhteen että oksat pojes! Toki nytkin kun tuloksia kattelee niin aika hemmetin hyvin osa sai vieläkin kuhaa ja herääkin kysymys että mitä nämä tekijämiehet olisi silloin viikko sitten saanut???

Meidän kisa alkoi jotenkin räväkästi jos paremmin sanoisi. Olikohan jo kolmas uistin vedessä kun takilasta tuli kakkosen kölli ja kohta perään toinenkin ja kolmas mutta sitten kuin veitsellä leikaten loppui kalan tulo kokonaan. Kolme tuntia siis kolmen tunnin jälkeen meillä oli edelleen ne alun kolme mittakuhaa.. Treenipaikat petti toinen toisensa perään eikä värikään ihan klikannut oletettuun malliin. Soijaa pukkas toden teolla ja blogiamme lukeneet tietävätkin että homma on ollut pahasti metsässä koko kauden ja sitä myöten itsetunto todella alhaisella tasolla mutta jotenkin saimme kuin saimme homman pysymään kuitenkin kasassa. Maltillisia siirtoja tehden homma rupesi loksahtelemaan kohdilleen ja sittempä se olikin vain uistelua..

Jälkiviisaana voikin todeta että onneksi kisa-aika oli 11 tuntia niin saimme rauhassa koheltaa ne ylimääräiset kolme tuntia. Jotenkin koomista vetää kolme tuntia kotivesillä nollaa? Toki kokeilimme aluksi hitusen riskipaikkoja mutta silti jotain selittämätöntä...PRKL!

Nooh huonoille emme joka tapauksessa hävinneet kun voiton vei Suomen mestari Lahtinen mallia 2011 ja yön hopean vei SM-hopeamitalisti Piirainen vuodelta 2008. Onnea vaan poijille ja kaikille muillekkin jotka jaksoi loppuun asti puurtaa.

Sataman luiska oli tällä kertaa huomattavasti ahkerammassa käytössä kun veneitä tuli ennakko natinoista huolimatta ennätysmäärä. Täytyy kyllä ihmetellä että miksi moinen kitinä mutta taustalla taisi olla jotain...

Sinttivinttureiden mukaan tälle kaudelle hypännyt Janne "niskalaukaus" Hyvönen pistettiin nyt kaltereiden taakse...;)

Paikalla pitkästä aikaa vaapun myyjäkin. Meille hyvin tuttu Jojensuun heimopäällikkö edustamassa heimovaappujaan...

 Kajaanin osakilpailun ja samalla koko Honda CUPin isä Jouni "JoLu" Lukkari pienemmällä kalustollaan...

Tarvinneeko edes esitellä? Mestarit on mestareita vaikka kohtuu "raakana" kisaan tulikin. Suomen mestari 2011 Lahtinen pokkasi voiton aeka ylivoimaisella kuhakassilla...

Jotenkin hauska kuva Orjattaren poijista. Kuvan ilmeistä ja tiiviistä tunnelmasta voisikin helposti luonnehtia lausahduksen: Kuka helvetti pierasi?

Tiura fishing team Tiltti. Täytyy kyllä sanoa että huh heijaa että on tyylikäs paketti toi Fasteri!!! Pitännee Sinttivinttureiden pistää sponsorihakemus vetämään pitkäjänteisellä diilinä (lue oma rahoitus).

Kaikki 38 venettä nätissä kelissä kohti Sotkamoa...

Ei se HT-haukkakaan hassumpi oisi...

Äkkiseltään rannassa kisan jälkeen jutellessa suurin osa tykkäsi yökisasta ja toivoi jatkoa näille tempauksille. Mystinen yön hiljaisuus nätissä kelissä muuttaa kilpauistelun puristusta huomattavasti rennommaksi mutta toisaalta aika helvetin rankkaa toi 11 tunnin kisa-aika varsinkin kun kellon rytmi muutettava..

Toinen isomus aiheutti jo pientä ihmetystä miehistössä...;)

Kolmella kalalla kolmanneksi kuten facebookissa jo mainitsimme. Jotenkin koomista mittahaukien suhteen että puntarille saimme vain nämä kolme haakea(+19kg) ja loput oli tavanomaisten sinttien kokoa. Tuo paikka mistä nämä muuten tuli tunnetaan "gaza" nimellä ja on muuten oikeen vimosen päälle karkean hauen mestaa...

Kuhat oli kyllä sellaista nahkamittaa että veneeseen jätimme jo suosiolla kuusi yksilöä mutta vielä pirun puntarilla kaksi alitti mitan! Hauet oli taasen kansakoulun opettajan mitassa...:D

Ehkäpä jo legendaksi muodostunut kuvakulma???

Piästiin myö pokkaamaan mutta pysymmä kuiteskin varjon puolella...;)

Treeniapuna kyydissä vieraili "1300 tunnin" Mika "Mertsi" Meriläinen...

 Tiedättehän työ sen lasten ohjelman nimeltään touhukkaat?

Eipä siinä mittään kisa on nyt kisattu ja sijoitus oli vähintääkin tarpeellinen tähän väliin kun edessä on äärimmäisen vaikea viikonloppu. 25-26.7.2014. Perjantaina on Honda CUPin neljäs osakilpailu Oulujärven Paltaselällä ja heti seuraavana päivänä ainut oikea KUHAKUNKKU samaisella selällä. Koko viikonloppu siis puhdasta kuhan pyytämistä ja venekuntia riittää taatusti sekoittamaan cupin pistetaulukkoa.

Ei ole helppoa Sinttivinttureilla sielläkään. Veitsi kurkulla, leuka rinnassa kohti uusia...HI!

-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti