sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

HONDA CUP 2009 Kuhmo, Lammasjärvi

Järjestäjänä toimineen Kalevalan taimenen puolesta kisa pidettiin tällä kertaa kuhaisella Lammasjärvellä Lentuan karkeiden haukien sijaan. Pienenä kuittina vois mainita Lentuan karkeiden haukien myynnillä olisi varmasti tehnyt järjestäjänä isomman tilin varsinkin nyt kun isompi kuha on ollut kateissa ympäri Kainuuta...;)
Hyvänä pointtina poijat keksi kuiteskin suurimman "silppusäkki" sarjan jossa päti vain lakimitat. Eli kellä eninten pientä voitti lahjakortin Kaiman liikkeelle.


Kuhmossa riittää kauniita järviä missä voi pitää hyviä kisoja kuten Lammasjärvikin. Sinttivintturit piti maisemistaan mitä välillä ehdittiin katsella kun pientä kalaa tuli niin paljon ettei päässyt pitkästymään. Todella kaunis ja varsin persoonallinen järvi että haasteellinen uistella.

Tähän kisaan Sinttivintturit joutui muokkaamaan miehistöä hieman kun Silvanin Markolla oli liian monta suuta ruokittavana töiden puolesta tuolle päivälle...

Remmiin siis astui tuo mystisen kieroksi Savolaiseksi muuttunut sykerö eli uppis vai pitäiskö sittenkin sanoa vara Marko vai mikä se oli...;)

Kalastustaidot oli miehellä vielä hyvin tallessa eikä näin ollen tarvinnut "kesätyön tekijää" liikoja käskytellä vaan päinvastoin oltiin Jykke-papan kanssa helisemässä kun Sykerö avasi suunsa...HI! 


Hurttia huumoria, vahingon iloa ja legendaarisia lausahduksia riitti koko päivälle niin että niistä vois vaikka kirjan kirjoittaa. Mitä lie miehen päässä pyörinyt kun alla olevan lauseen päästi keskellä hiljaista hetkeä???

"Rumankin akan saa soimaan kuin hieno kannel kun on oikeanlainen soittaja..."

Itse kisa taktiikaksi aateltiin seurata minne muut menee ja sitä kautta ratkaista omakin pähkäily hauen vai kuhan perään. Hieman hämmästytti kun vaan kolme venettä lähti poroselälle hauen pyyntiin ja siispä mekin päätettiin lähteä kuha jahtiin itse Lammasjärvelle.


Alku alkoi ihan hyvin kun saatiin silppujen lisäksi mittakuha ja pari haukea pakin pohjalle. Tunnin vedon jälkeen tulos oli edelleen sama ja toiselle tunnille saatiin vain yksi hauki lisää niin on helppo kuvitella mitä mielessä pyöri kun edessä oli "pakko onnistuminen" cupin kannalta. Kalaahan kyllä tuli muttei mitallista PRKL.

Kello kävi jo pitkälle iltapäivää kunnes hoksattiin hauen pyynnin kannalta tärkeä seikka. Kovan uurastuksen jälkeen saatiin pari mittahaukea silppujen seasta selkeästi yhdellä värillä niin oli oikeastaan helppo siirto panna Honda lapattamaan Poroselän haukien luo...
Tuo siirto kannatti kun ekalle tunnille tuli reilut kymmenen kiloa haakea ja toiselle mokoma lisää! Sittenpä loppuikin aika joten on vaan helppo kuvitella millainen kassi olisi jos...;)

Summa summarum meidän siirto kannatti ja saatiin se tarvittava kolmas sija pokattua cupin kannalta ja mikä parasta Sinttivinttureiden maine eikun kasvoi entisestään kun voitettiin se "silppusäkki" sarja aika helposti...HI!


Voittajat olikin sitten ainuaita jotka osasi kuhan pyynnin. Jos sukunimikin on Kuha niin eipä voi muuta odottaakaan...;) Onnittelut poijille vielä kerran kuten Sepän venekunnalle Hondan hopeisesta...

PS. Honda cup voisi ottaa mallia tuosta Kalevalan taimenen "silppukassi" ideasta! Pieni lisäpalkinto joka ei kuitenkaan ratkaise cuppiin nähden mitään. Mukava piriste hiljaisille päiville!!!

Sijoitus 3. Tulos 25050gr. Voittotulos: 30475gr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti