maanantai 10. marraskuuta 2014

Juhlan paikka???

Blogipäivitys numero 200 on nyt tosi asia!!!

Monta monen moista kommellusta ja onnistumista on tuohon määrään sopinut. Mieleen tulee tietty nuo alun mahalaskut kisoissa kun ei oikeen onki taipunut ja silti kirjoitimme noikin itseämme nöyryyttäen. Sittempä välissä olikin muutama lihava vuosi joiden jälkeen jäimme "eläkkeelle" pariksi vuodeksi kisa-areenoilta.

Välivuosien myötä myös tämänkin blogin päivitykset hiljeni hetkeksi mutta tänä vuonna iskimme sitten täydeltä laidalta takaisin areenoille. Lukija määriä katsellen huomaa selkeesti että on teillä arvon lukijoilla ollut hauskaa kun paluun myötä olemme rypeneet välillä niin pohjalla veneen lattialla että pilssivesikin on tutuksi tullut...HI!

Nooh ei nuo vastustelut suuremmiten mittään vaikuta meidän toimintaan kun ikäsän ollaan kuitenkin porukassa touhuttu ja touhutaan vieläkin. Tuosta ikä hommasta todisteena voitaskin heittää että ollaanhan me oltu netissäkin jo kymmenen vuotta.
Se ensimmäinen juttu oli 28 päivä maaliskuuta 2004 kun julkaisimme kavereille mitä tuleman pitää ja 16 toukokuuta samaista vuotta avasimme nettisivumme julkiseksi.

Nykyisin olemme myös facebookissa ja tykkäämällä meistä saat heti uuni tuoreet kipparin pakinat kuten tämän sinttivintturit blogin päivitykset seinällesi. Tällä hetkellä meillä onkin jo reippaat neljä sataa tykkääjää ja pikku hiljaa määrä vain kasvaa.

Joo asiasta toiseen ja sivutaampa hitusen tulevaa kautta kun uistelukausi on paketoitu täällä jäiden myötä. Ajatus ja ennen kaikkea tahtotila pistää ensi vuonnakin kisailemaan mutta miten ja missä päin Suomen niemeä riippuu puhtaasti uusista kisasäännöistäkin. Huhujen mukaan tiedossa on suuria mullistavia sääntöuudistuksia ja hyvä niin kun homma on oikeesti menossa pahasti väärään suuntaan. Kymmenen vuotta sitten kun mekin aloittelimme kilpailemista oli tuolloin joukossa ihan perinteisiä ratittomiakin veneitä ja muita pieniä pulpettiveneitä mutta nyky mittapuussa pitää olla vähintään satanen pannu persieessä ja ukkoja läjä sekä kaikki muu apuvälineistö mitä rahalla vaan saa. Ehkä juuri tästä syystä sitten ihmetellään kuinka pikku hiljaa laji ukkoutuu?

Iroonista kuitenkin se että eri cuppien starttimääriä katsellessa huomaa kasvua tapahtuneen monessa mutta jätetäämpä joka cupista poissa ne "isolla rahalla tehdyt kisat" niin ei hyvältä näytä tulevaisuus mutta toisaalta OPM-cuppihan onkin aivan oiva tähän valintaan jos mielii kiertää vain näitä valikoituja isoja kisoja tai miksipä ei muitakin tavan kisoja pitkin Suomen niemeä.

Tämä vuosi olikin oiva todiste siitä että porukka alkaa ehkä toimia juuri näin? Tämän vuoden tulostaso oli ensimmäisen kerran niin huikea että "teoriassa" oli helpompi päästä SM-kisoihin omien cuppien kautta kuin tästä valtakunnallisesta OPM-cupista vaikka paikkoja onkin jaossa 30. Ennen tätä mullistuksen vuotta cuppi paini hännän osalta vähän niin kuin "säälipaikkana SM-kisoihin cuppina" kun nippa nappa pääsijät olivat huomattavasti huonommin ansioitununeet kuin omien cuppien juuri viivan alle jäänneet venekunnat.

Kärkipää on taasen ollut oiva mittari tulevista Suomen mestareista kun vuodesta toiseen samat heput hallitsee sitä pelottavan ylivoimaisesti.

Vielä tuohon ukkoutumiseen. Olemmehan mekin syyllistyneet jossain määrin siihen kun meitäkin on aina kisoissa ollut kolme ja kerran neljäkin. Hyvä porukka ja kulut on taloudellisempi jakaa kolmelleen kuin kaksin siinä pari syytä mutta auttava käsi parikin käy kieltämättä mielessä mutta tarkemmin miettiessä kertaakaan ei olisi ukko määrään homma kaatunut vaikka yksi meistä olisi puuttunut. Mielikuvana sitä äkkinäinen miettii että helpompihan sitä on kolmelleen onkia ja tavallaan onkin mutta ompa allekirjoittanut vetänyt vielä hurjempiakin kasseja kalaa kyytiin siviilissä yksin kuin kolmen porukassa ikkään kisoissa. Toki täytyy myös muistaa se että paljonko kalaa olisi ollut enemmän tuolloin porukassa? Niin ja onhan kisahommat kuiteskin henkisesti vaikeita ponnistuksia kuin rennot siviili uistelut niin senkin tähden porukassa on mukavampi pohtia eri variaatioita kuin yksin.

Suuremmitta kiertelemättä ilmaisemmekin harmimme kotoisan Honda cupin tulevalle "miehistökerroin" uudistukselle. Me koemme tässä harmiksemme porukan hajottamisen ja kaitpa moisen haluattekin???
 
Tästä pääsemmekin sopivasti aasin siltaa pitkin siihen uudistukseen mitä meidän mielestä pitäisi pystyä ajamaan eteenpäin. Ainakin allekirjoittanut on joutunut melko monta kertaa selittämään uistelukisojen valtavista kalasaaleista sekä sen myötä "jatkuvan kehityksen kantamisesta" ja onhan sitä syytäkin. Nykyisin kun kalamäärät puntarilla on jo niin huolestuttavan valtavia että eipä ole kuin ajan kysymys milloin hommaan oikeasti puututaan? Monessa cupissa onkin asiaan reakoitu mainiolla idealla tyyliin kolme-viisi mitan täyttävää kalaa per laji puntarille ja niistä noteerataan voittaja. Moinen idea säästää taatusti kalastoa ja eikä ennen kaikkea herätä pahennusta muissa!!!

Summa summarum mailma muuttuu ja mekin osaamme muuttua tai ainakin sopeutua jollain tapaa mailman menoon soveltuvaksi. Onneksi vielä ei ole isojen liikkeiden aika vaan aikaa on talven verran...
-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti