sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Vedenjakaja cup, Komujärvi

Kauden toinen kisa startti oli oikein mainio opetusreissu vieraalle vedelle. Sinttivinttureiden kipparin ex tempore reissu Pyhäsalmen Komujärvelle oisi "maineensa puolesta" pitänyt jättää väliin mutta tämän kesän teemana on juuri nuo hätäset lähdöt jonnekkin mitä oudoimpiin kohteisiin oppimielellä. Viime vuosien starttien puuttuminen on tänä vuonna tarkoitus nostatella sille mallille että jospa sitä jossain vaiheessa saisi tulosvarmuutta toimintaan. Tämä eilen koitos olikin tosiaan oiva esimerkki mittee mie tarkoitan. Ekassa kisassa nykäistiin suoraan korkeimmalle pallille ja nyt ladon takana huudellaan rivouksia...HI!

Kiehtova Vedenjakaja cup on sen verta lähellä että pajerollakin uskoltaa moiseen suunnata ja mikä parasta tuossa cupissa kisatkin oikein mukavasti hauki painoitteisia ainakin nämä alku rynnistykset niin mikäpä jottei tuonne suunnata ilman suurempaa suunnitelma sikäli kun töistä vain vapaa päivän saa.

Katselkaamme kuvin ja kuvatekstein eilinen kisa.

 Sainpa taas kerran todistaa ison hauen kepistä vierestä katsoen. 112cm vesiemme ravintoketjun ylipäällikköä olisi kelvannut mullekkin vaikka treeneissä...:D
Treeni iltana toinenkin kollega kepitti mummoluokan hauen painaen komeat 9,6kg...

 Muut sai siis isoja haakia mutta mie Sinttivintturina keskityin hieman maltillisimpiin yksilöihin. Näitä kämmenen kokoisia haukia piisasi sitten 87 hauen verran ja sekaan eksyi myös muutamia yli 55 senttisiä mittahaukia...

 Jokunen isompikin haaki eksyi venhoon ja pienten onnistumisien myötä kisataktiikkakin rupesi muotoutumaan huomiseen koitokseen...

Ei muuta kun venho yöparkkiin ja taustalla odotteleekin melko houkutteleva yksiö...;)

 Kaakana pois kottoo ja vieläpä autossa nukkuen ei todellakaan ollut mikkään mukava rasti tällä kertaa. Kylmän makuinen yö piti huolen siitä että allekirjoittaneen hätäinen suunnitelma kosti koko "rahalla" pöljän poijan kohellukset. Vetoketju rikki makuupussissa tiesi jonkin verran extra haastetta koti-ikävään yön hiljaisimmilla tunneilla mutta hengissä selvittiin ja loput tuskat muhkuraisesta patjasta paikkasin volttaren vahvimmalla vitamiinilla...;)

Tyyni kisa-aamu lupaili oikein mukavaa keliä puolille päiville asti mutta sitten iso saderintama saapuu tuulien kera...

 Jokseenkin hauska hinnasto. Piilevä hulluus vai volttaren pöhinät piti huolen että normaali kisajännitys puuttui tyystin eikä tuo kyllä haitannakkaa mutta suurin syy tuohon hyvään fiilikseen oli tuo Suomenselän vedenjakaja cupin toiminta. Olipa mukava seurailla aamusta asti järjestäjien rentoa valmistautumista kisakoitokseen!

Niin nostalgista että...:)

Venhoja tuli kisaan 44 joten "sataman" laajennus oli enemmän kuin tarpeen...

 Japen iigeli uusilla teipeillä...

Näitä Kivelän Arin vaappuja aamulla katseltiin mutta ei kuiteskaan investoitu... 
VIRHE NUMERO YKSI siis kirjaimellisesti...HI!

 Eipä voi kuin vuolaasti kehua järjestelyjä. Hemmetin ahdas satama miljöö ja silti 44 yhdistelmää viivottimen tarkasti parkkeerattu!!! 

Marko Komulainen ja Komulla... Jokseenkin rimmaava yhdistelmä? Komujärvi oli tosin hitusen erimieltä ja pitipä tuo oikein pilkkanaan Komulaista...;)

Miehistön toinen jäsen oli nälännölläkin piipahtanut Janne "niskalaukaus" hyvönen. Burana kuurilla tämäkin heppu mutta silti täysillä mukana kun 200 kilometrin päästä aamulla oikein asioikseen ajoi...

Kauden toinen startti tosiasia ja vahvalla fiiliksellä vielä tässä vaiheessa...

 Yhtä asiaa mie oon jo vuosia miettinyt ja kirjoitampa sen nyt. Miksi Buster on tämän XL-ht venemallinsa hyljännyt??? Malli on kuin tehty kahden, kolmen hengen uisteluun ja vieläpä markkinoiden parhaalla katteella minkä läpi voi oikeesti katsella eteenkin päin...
 
 Niittivenho kollega...

Kisa alkoi kyllä niin kuin elokuvissa. Vehkeitä laskiessa saatiin mittahauki ja heti perään draamaattinen juonen käänne siimasta nostaen. Toinen nippa nappa haaki reunan väärälle puolelle...PRKL! 
Nooh tässä kuvassa ja hetkessä kello onkin jo 10.20 ja siiman päässä oikeesti ISO hauki. Tiukkaa vääntöä, kääntöä, ohjeistamista, kiljumista, noitumista viiden minuutin verran ja IRTI... 
NAKS ja RAKS! (selkäranka poikki)

 Virhe numero KAKSI... Terveysruokaa lihansyöjällä...

Kisan aikana keli muuttui edellisestä tyynestä kesäistä päivästä aivan totaallisesti. Kohtuullinen pohjoistuuli piti huolen ettei kenenkään onki liikoja taipunut ja todella harvat taivutukset loppui iltapäivän saderintamaan. Taustalla muuten Pyhäsalmen kaivoksen kuilutorni. Melko huikeen matkan tarjoaa tuo Timon kuilun hissi! Matka maan uumeniin 1406 metrin syvyyteen on itsessään aika extreme koitos saati niille työntekijöille jotka tuolla työhentelee... 

Persekuvat jäi tällä kertaa ottamatta mutta kipparilla käsimunissa tietää jotain, jotain hyvinkin kieroutunutta ajatusta? Tällä kertaa tuo munien puristelu johtui puhtaasti kikkojen loppumiseen. Kaikkemme teimme mutta ei vaan irronnut siis haukia jos ymmärrätte...;) 
Jokseenkin hassu tunne tulla edellisenä päivänä uudelle erityyppiselle järvelle ehtimään kalapaikkoja saati kisamitan täyttäviä haakia. Haastetta kerrakseen mutta jos katselee tiukkaa tulostasoa päivän koitoksessa ja aateltaisiin että olisi saatu se röllykkä kyytiin niin sitten se vasta olisi ketuttanut...HI!
Niin VIRHE NUMERO KOLME olikin päästää kipparin yksin treenaamaan...;)

Tätä kuvaa kun katselee niin tulee ihan väkisin mieleen että oltiin väärässä kisassa tai siis väärässä osoitteessa? Eikös ne vain kaksi kalaa kisat ole kuitenkin Kilpisjärven suunnalla???

Mutta hei. Kisat oli kaiken kaikkiaan hienot ja taatusti porukka sai paljon keskusteltavaa ja aimo annoksen vahingoniloa koko kisamaksun edestä meidän keskeytyksestä. Loput ei paikalle vaivautuneet saavat "melkein" yhtä mahtavat fiilikset kotisohvalla lämpimän kaakaon kera kun tuloksia netistä katselette.
Tuon linkin kun aukaisette niin aloittakaapa katselemaan suoraan häntäpäästä ettei aikanne kulu yhtä turhaan kun meidän kisa-aika. Voinkin rohkeesti tunnustaa että kolmen tunnin välein mittakalan saaminen pistää aikaiset miehet melko miettilijääksi mutta onneksi huumori ei venhossa kuitenkaan loppunut. Nauru raikui kohtuullisia sananlaskuja viljelevän Komulaisen toimesta...:D

Jarruton alamäki...
Sitähän työ odottelitte ja sehän me totta kai tarjottiin mutta eiköhän se jonkun mäen notkosta jonkinmoinen "Vuokatin hiihtohissi" vaaramme päälle taas vie? Aika siis näyttää löydetäänkö tuota "hissiä" ja missä sitä seuraava Ex tempore extreme koitos koetaan?

Niin ja vielä muistaessaan täytyykin Vedenjakaja cuppilaisille kertoilla että järvestä jäi kyllä sen verran hyvä maku pyllistelystä huolimatta että ensi vuonna koitetaan revanssia ilman kesälomaa...;)

Suomenselän vedenjakaja cupin kotisivut 

Sinttivintturit facebook sivut

-ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti