lauantai 28. maaliskuuta 2009

Nuorten valtakunnallinen pilkkikisa Sotkamossa

Hieman erilainen päivä oli tänään Sinttivinttureiden ohjelmassa. Kainuun vapaa-ajan kalastajat oli järjestänyt Sotkamon Särkisen majalle nuorten valtakunnallisen pilkkikisan. Pilkkiä kun ei osata ja ikäkin oli rasite näissä kisoissa allekirjoittaneelle ja Jykke-papalle niimpä meille lankesi "narrin" rooli...;)


Tilat kun oli mahtavat niin pistettiin pieni näyttely pystyyn jota sai jokainen käydä katsomassa ja ihmettelemässä. Jykke-pappa piti ammattimaisen esitelmän tai paremminkin työnäytöksen kuinka uistimia tehdään ja maalataan ja sekös herätti porukassa kiinnostusta. Suurin osa porukasta ihmetteli ihan ääneen miten työlästä uistimen teko onkaan. 

 

Mie taasen panin pystyyn vetouisteluun liittyvää rekvisiittaa aina vavoista haaveihin, haaveista takiloihin ja takiloista erilaisiin uistimiin pelastusliivejä unohtamatta. Taustalla pyöri Kolmessa näytössä diakuva näytös kisoista, kaloista ja kalustosta. Kaiken tämän tavaran paljouden lisäksi ujutin muutaman haukitaulun isoimmista kaloista todisteeksi jotta "turhat" epäilyt kalamiehiä kohtaan sai jotenkin katkaistua...HI!

Mikäs tämän mukavampi homma kun sai kertoa rakkaasta harrastuksesta tuleville jälkipolville ja taispa tuossa vieressä kuunnella ihan muutama "vanhan ajan" uistelijakin silmät kirkkaina.

Ilmakin sattui kuin tilauksesta hipoen täydellistä kevät keliä. Kaikkien yhteen sattumien summana kalatkin oli oikeen otti päällä jolloin kirjolohiakin nousi kivasti avannon paremmalle Sotkamon kalamiesten osittaen avustamana. 
 

Tästä tapahtumasta heräsi taatusti osalle sellainen kipinä että tulevaisuudessa tullaan näkemään paljon uusia kalamiehiä ja naisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti