maanantai 1. marraskuuta 2010

Grand finale

Kaiken kivan touhun keskellä kausikin loppui yllättäin kesken...
Sinttivinttureiden ykkösjuhta kävi viimeisen kerran vesillä Kuhmon Ontojärvellä isoa haukea yrittämässä. Tuo päivä oli muuten Lokakuun viimeinen 31.10.2010 ja mukana oli tuleva haukiguru Mika "Mertsi" Meriläinen Sotkamosta.


Mistä näitä hauki spesialisteja Sotkamossa oikeen riittää? Kerronkin lyhyesti: 

Meidän kylällä on poikkeuksellisen avointa siviiliuistelu ja jopa kisat mukaan 
lukien. Esim. Jos joku "meistä" saa isomman kalan niin siitä kerrotaan kaikki oleellinen kysymättä...:)

Niin se Ontosen keikka...

Aamulla varhain hierottiin päivälle strategiat eilisen mahalaskun jälkeen kohdilleen ja suuntasimme oletetuille pelipaikoille suoraan. Ensimmäinen haaki oli pieni sitten tulikin kuha joten matka jatkui koska ei sellaisella paikalla isoa haakea ole! 

Seuraavaksi pyörähdimme matalassa ja totesimme ettei sielläkään ole kuin pientä haakea. Pika palaverin jälkeen pisto syvempään ja heti keppi taipui merkiksi suurhaaki...:) 


No ei nyt kymppi sentään mut pari vajaa. Hiljaisen päivän aikaan saatiin kuusi ilahduttavaa haakea ylitse muiden joten päivämme oli onnistunut...:)

Eipä olisi tuolloin uskonut että se oli kauden viimeinen reissu vaikka pinta veden lämpötilat oli +2,7-3,0´c. Seuraavana viikonloppuna pukkasi allekirjoittaneelle kuumeen ja samalla jäähtyi ilmatkin -10´c alle ja arveettekin kuin kävi rampien? 
Vielä lauantaina 6.11.2010 meni yksi hurja Väisänen jäiden läpi väkisin hakemaan kuhaverkkonsa avoimilta seliltä joten se oli varmasti viimeinen mahdollisuus meidän nurkilla!

Sinttivintturit kävi vielä tuon reissun jälkeenkin kalassa mutta suuntana oli Kainuun ulkopuoliset vedet ja kollegan kalusto. 
Punalihaisen tuoksuiset päivitykset tulossa joten pysykää ruutunne lähettyvillä...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti